Zanglessen, stemverbetering

Oefeningen om het zingen te verbeteren en nuttige tips om uw muzikale uitvoering te verbeteren

• Alsjeblieft Breath tussen muzikale uitdrukkingen

Probeer niet in één adem een ​​heel lied te zingen. Neem de tijd. Je staat op het podium en je hoeft je niet te haasten. Tussen muzikale uitdrukkingen moeten we op dezelfde natuurlijke manier ademhalen als we ademhalen als we spreken, of het nu een zangles is of een echte uitvoering op een podium. Bijvoorbeeld 2-3, maximaal 4 woorden die je zingt, dan jij moet ademhalen, 2-3 woorden en weer ademhalen ... enz. Dit geeft een natuurlijke vloeiing aan de vocale ademhaling en de uitvoering, en op deze manier is het zo gemakkelijk om expressiever te zijn met verschillende kleuren in je stem. Ademen op het juiste moment zorgt ervoor dat je je stem niet wurgt en creëer geen onnodige spanning in het gebied van uw keel.

De manier waarop je in- en uitademt wordt beschreven in mijn vorige BLOG. "Chi sa respirare- sa cantare", wat letterlijk in het Italiaans betekent, "wie weet hoe te ademen, weet hoe te zingen" ... is gezegd door oude meesters van de Italiaanse Belcanto-school. Tijd en ervaring laten me zien dat dit van toepassing is op alle soorten zang (rockmuziek, countrymuziek, popmuziek enz.)

•Het is goed om de boodschap van het lied niet alleen via de stem over te brengen, maar ook via de volgende uitdrukkingsinstrumenten: gezicht, lichaamstaal, armen, handen, ogen.

I stel voor om te experimenteren met elk van de " hulpmiddelen" Ik heb hierboven vermeld.

Onthoud dat het erg handig is om tijdens de voorstelling te experimenteren met gezichtsuitdrukking. Dit zal je helpen om gemakkelijk te reflecteren hoe je je op dat moment voelt.

Als het bijvoorbeeld een droevig lied is, stel ik voor om in je verbeelding verschillende soorten verdriet te creëren:

1. Verdriet met element van hoop

2. Verdriet met verdriet

3. Verdriet, maar geen spijt

4. Verdriet met vreugde

Etc.

Het is maar een voorbeeld .. Er zijn nog tientallen andere variaties. Een duidelijker zicht dat u in uw hoofd heeft - hoe beter uw gezicht en lichaam zullen reageren tijdens de uitvoering. Hetzelfde soort variëteiten die u aan andere soorten gevoelens zou kunnen geven. Het is belangrijk om inventief en dapper te zijn om te experimenteren als je zingt.

Serieus, als de schilder voordat hij begint te schilderen al zijn verven mengt en vervolgens later op een papier zet, waarom kunnen we dan niet onze gedachten voorbereiden, verschillende soorten emoties voordat we beginnen te zingen?

Uiteindelijk wil het publiek in je verhaal geloven, als het niet gebeurt, wat heeft het dan voor zin om op het podium te zingen?

Dit zijn de eerste stappen in het bouwen van een echt professionele aanpak een geweldige muzikale uitvoering.

Efficiënte oefeningen die zeker zullen zijn werk en zal je zang helpen verbeteren

 • EXPERIMENTEN MET TEMPOS EN STEMMING zal buitengewoon resultaat opleveren. Ik heb het vaak gezien.
 • Oefening "Sluit je ogen"

Zingen met gesloten ogen zal voor u een zeer ongebruikelijke ervaring zijn, maar geloof me, op deze manier kunt u zich concentreren op het geluid als nooit tevoren. Als gevolg hiervan kunt u de toonhoogte van uw stem aanzienlijk verbeteren en meer kleuren aan uw stem geven.

 • OEFENING "" STOEL EN ZANG "

Probeer het lied te zingen terwijl u zit: ontspan uw benen en armen, concentreer u op uw stemademhaling, ondersteuning van het middenrif en zorg ervoor dat er geen spanning is in het gebied van uw keel.

 • OEFENING "MUUR"

Ga met je rug naast de muur staan, leg beide handen op de muur. Zoek het object waar je je op moet concentreren jij, gewoon op het niveau van je ogen en zing.

Zing je lied en zorg ervoor dat de enige elementen zijn betrokken:

 1. Je geest
 2. Je stembanden
 3. Ondersteuning van je middenrif
 4. Goede ruimte in het gebied van uw keel en geen spanning in uw nek, noch in uw onderkaak en uw tong

Op die manier creëer je gemakkelijk een moment van vocaal bewustzijn, dat je zult onthouden. Heel vaak kunstenaars op het podium staan, angst ervaren en zichzelf volledig verliezen en niet voelen geaard zijn. Het is goed om 'hier en nu' te zijn als je optreedt. De voorgestelde oefening helpt je het probleem op te lossen. Het controleniveau zal veel veel hoger zijn.

 • SPIEGEL

Het is goed om een ​​spiegel voor je te hebben, terwijl je met je rug tegen de muur staat (bij voorkeur die de hele hoogte laat zien), zodat je alle veranderingen op dit moment kunt zien gebeuren.

Wanneer je voor de spiegel zingt / spreekt, is het belangrijk om een ​​groot aantal personages te verkennen: kwetsbaar / sterk, onverschrokken / verlegen, achterdochtig / naïef, blij / verdrietig etc .. op deze manier leer je zoveel over je stem en krijg je zoveel nieuwe mogelijkheden om jezelf uit te drukken als artiest. Kijk naar je spiegelbeeld, probeer te corrigeren wat je ziet - ja, je kunt het doen en KAN UW PRESTATIE ALS RESULTAAT VERBETEREN, aanzienlijk

In feite zou het hele lichaam een ​​instrument moeten worden waardoor de artiest / performer is het leveren van "de gedachte (n)"

Probeer deze oefeningen minstens een paar keer te doen. Het verschil zal duidelijk zijn

songtekst

Alstublieft werk aan de tekst van je liedje

Druk het gewoon af, haal diep adem en lees het door en probeer langzaam met een vrij stem tot de essentie van woorden te komen ... als er iets vertaald moet worden, doe het dan ... elk woord, stap voor stap (alleen op deze manier , hersenen zullen een duidelijk beeld hebben dat aan het woord is gehecht en de sterkste neuronverbindingen die verband houden met de songteksten creëren). Ja, een wetenschapper kwam erachter dat we miljarden en miljarden neuronen in onze hersenen hebben, maar wat er echt toe doet, is hoe sterk de verbinding tussen die neuronen is. Er wordt grondiger werk gedaan aan de tekst - dieper kom je aan de essentie van wat de auteur probeerde te zeggen, dieper en sterker zal een neuronenverbinding zijn die je naar de uitstekende prestatie zal leiden. Langzaam, op deze manier, bouw je je artistieke (publieke spreker, performer) vertrouwen op onderbewust niveau op.

Probeer te ontdekken

Wie was de auteur van de tekst, waarom schreef hij het, wat heeft hem geïnspireerd? Meer bereidheid om te verkennen heb je, er zullen meer vragen in je hoofd verschijnen en meer antwoorden zul je ontdekken.

Zorg dat je een spiegel voor je hebt. Zeg de woorden van de liedjes en betrek je armen en handen (probeer de boodschap van het lied ook via armen / handen over te brengen). Stel je voor dat je net spreekt aan iemand die je verhaal deelt.

Dit is wat je echt meer kracht geeft, niet alleen meerdere herhalingen en pogingen om het lied te zingen. Ik zou zelfs zeggen, probeer dichter te worden voordat je zanger bent. Goede kennis van woorden (voorbereid zoals ik net heb voorgesteld) zal je onvermijdelijk naar een nieuw niveau brengen.

2 thoughts on "Oefeningen om het zingen te verbeteren en nuttige tips om uw muzikale uitvoering te verbeteren"

 1. Dit zijn geweldige zangtips, bedankt! Ik zal er een paar moeten proberen. Kun je de muur nog iets meer uitleggen? Ik weet niet zeker hoe die oefening helpt.

  • Hallo, deze oefening helpt je bijna onmiddellijk om het gevoel te ervaren dat je geaard bent, terwijl je op dit moment aanwezig bent. Vaak worden zangers, terwijl ze zingen, gedreven door emoties en ook geblokkeerd door verschillende soorten spierspanningen. Zoals psychologen suggereren om je te concentreren op een specifieke gedachte, gebeurtenis, enz., Helpt muur je om je te concentreren op essentiële dingen, zoals: goede uitlijning van de ruggengraat, schedel, armen, enz. Zodra u zich geaard voelt, kunt u zich concentreren op projectie van uw stem, articulatie, ruimte tussen kaken en andere zangelementen.

Reacties zijn gesloten.