Het is een heel bijzonder en interessant onderwerp dat ik graag met je wil bespreken: positieve invloed van zingen op ons als mens. Velen van jullie beseften dat we ons na het zingen anders, meer opgewekt, meer gefocust, levendiger en energieker voelen .. het artikel dat ik onlangs op een populaire website vond Dagelijks OM bespreekt het onderwerp zingen vanuit een zeer interessante invalshoek en perspectief en ik vond het vrij uniek. Ik ben dankbaar voor Dagelijks OM voor het geven van een vriendelijke toestemming om het te delen met de bezoekers van mijn website. Dank je wel!

Dit fantastische artikel is geschreven door Madisyn Taylor . Madisyn is mede-oprichter en hoofdredacteur van de populaire inspirerende website en dagelijkse e-mail, DailyOM, en is verantwoordelijk voor al zijn inhoud. Madisyn is een erkende leider op het gebied van zelfhulp en nieuwe gedachte-spiritualiteit en heeft meer dan 25 jaar ervaring in persoonlijke ontwikkeling en alternatieve geneeswijzen. Ze heeft bijgedragen aan nationale publicaties en is een populaire gast op veel radioshows.

Dus hier is het artikel. Geniet ervan.

De voordelen van het zingen

BY MADISYN TAYLOR

Zingen is een van de gemakkelijkste manieren om de vibratie van je lichaam te verhogen terwijl je harmoniseert met het universum.

Zingen is een trilling. Het haalt muziek uit het rijk van het ongevormde - of dat nu in je hoofd is of uit die magische ruimte van inspiratie - en verplaatst het van binnen naar buiten. Vanaf de eerste ademhaling beweegt zingen de energie op een cirkelvormige manier in je lichaam. Terwijl de adem je longen vult, strijkt hij tegen het tweede en derde chakra - de centra van schepping en het eren van zichzelf en anderen. In plaats van alleen maar uit te ademen, de lucht voorbij de vierde en vijfde chakra's te duwen waar het hartchakra en het centrum van de wil en intentie zich bevinden, betrekt zingen zowel het hart als de geest. Geluidstrillingen van stembanden resoneren in de sinusholtes en vullen het hoofd met beweging en geluid terwijl de hersenen oplichten met de verwerking van de wiskunde van muziek. Dit huwelijk van activiteiten brengt het derde oog in het spel en opent de deur voor inspiratie van het kruinchakra voordat het geluid de wereld in wordt gestuurd.

Zodra de trilling begint, wordt deze bij elke noot ondersteund en beweegt door je lichaam en de ruimte om je heen. Dit kan je helpen om je frequentie te harmoniseren met de wereld en met het goddelijke. Het gebruik van de stem kan catharsis veroorzaken, een reiniging van de uitdrukking van emotie, daarom voelen we ons beter na het zingen van bepaalde soorten liedjes. Dit alles gebeurt zelfs als we ons niet bewust zijn van wat we zingen, maar als we ons echt verbinden met een intentie, zijn de kracht van de stem en de muziek samen krachtige hulpmiddelen bij het creëren.

Zelfs als je van nature geen zanger of talent bent, word je niet buitengesloten. Als je een stem hebt, is het je geboorterecht om het leven te vieren met een lied. Het maakt niet uit of je niet het gevoel hebt dat je een mooie stem hebt. Zingen of neuriën, solo zingen of met anderen, je stem is van jou om van te genieten. Of je nu mee zingt met de radio of vocalisatie gebruikt als onderdeel van je meditatietijd, zingen en harmoniseren zijn genezende activiteiten die de trillingen van je lichaam op één lijn brengen met het universum

Meer over DailyOM

DailyOM biedt een universele benadering van holistisch leven voor geest, lichaam en geest en ondersteunt mensen die een bewuste levensstijl willen leiden.

DailyOM is in 2004 opgericht door Madisyn Taylor en Scott Blum, en werd geboren uit hun verlangen om de wereld samen te brengen door het aanbieden van boodschappen van bewustzijn en bewustzijn aan mensen van alle rangen en standen.

Lees mijn andere artikelen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.