HOE KLINKER "E" MET VRIJHEID TE ZINGEN. ADVIES VAN EEN VAN DE MEEST SUCCESVOLLE HUURDERS VAN XX EEUW, GIACOMO LAURI VOLPI.

 1. Je moet de "I" (Engelse "e") uitspreken terwijl je de keel open houdt.

  Anders sluit je instinctief de keel: als je de "e" op de juiste cervicale positie / plek houdt / houdt, zijn de luchtstroom en het geluid onafhankelijk van de klinker, maar als de klinker tijdens de uitzending "gevangen" is u heeft de neiging uw keel te sluiten / verkleinen. Het is noodzakelijk dat de keel onafhankelijk is van de articulatie (complex van spieren rond de keel) zodat de "e" resonant en rond naar buiten komt en toch zijn eigen fysionomie behoudt

 2. We moeten alle klinkers en alle woorden zeggen / uitdrukken.

  Als het je lukt je keel onder de knie te krijgen, met andere woorden, je hebt altijd hetzelfde geluid, de geluidstrillingen op de schedel en ze worden onafhankelijk van de articulatie. Rossini zei altijd dat "A" de koningin van de klinkers is.

 3. Als je "e" uitspreekt terwijl je aan "A" denkt, zul je merken dat "e" breed en resonerend zal zijn.

  Als u aan de "A" denkt, terwijl u "E" uitspreekt, blijft de keel open.

De uitdaging van het zingen van klinker "e"

Velen van jullie stonden waarschijnlijk voor de uitdaging om de klinker "e" te zingen. Door spanning los te laten tijdens het zingen en extra ruimte te creëren in het gebied van je keel vergroot je enorm je mogelijkheden om je stembereik te vergroten, je toonhoogte te corrigeren en veel vrijheid aan je zang toe te voegen. Dit is een van de meest voorkomende problemen onder zangers waarmee ik te maken heb. Zangers hebben de neiging om dit geluid te zingen zoals ze het zeggen. Helaas werkt het zo niet. Ook voor mij was dit jarenlang een probleem. Maar nu niet meer:-)

Verbazingwekkende oplossing van het vocale probleem

Ik bied je een geweldige oplossing voor dit probleem. Hierboven staat de vertaling van het advies van een van de meest succesvolle operazangers van de 20e eeuwse Giacomo Lauri-Volpi, zijn carrière was extreem lang - 40 jaar. Er kwam geen einde aan het hoge bereik van zijn stem. Op 90-jarige leeftijd kon hij gemakkelijk de beroemde Nessun Dorma zingen. Hij heeft met succes veel andere zangers opgeleid. Ik heb tijdens mijn sessies met leerlingen zijn advies meerdere keren toegepast, keer op keer leverde het fantastische resultaten op. Het is een heel eenvoudig advies dat de stem zoveel vrijheid geeft. Normaal gesproken stonden mijn studenten voor onmiddellijke verandering, net na één sessie. Ik moet toegeven - het maakte me absoluut super blij en liet duidelijk zien dat het werkt. Deze techniek is toepasbaar op elk type zang-klassiek, pop, enz

Ik heb een professionele vertaler ingehuurd in Italië, dus u krijgt de essentie van dit advies. Geniet ervan!

Lauri- Volpi over geluid "e" 

(Engelse versie volledige tekst)

 • Vertel me, hoe slaag je erin om die vreselijke 'ik' op zo'n duidelijke manier te maken?
 • Je moet de "I" (Engelse "e") uitspreken terwijl je de keel open houdt, anders sluit je instinctief de keel; als je de "I" op de juiste cervicale positie / plek houdt / houdt, zullen de luchtstroom en het geluid onafhankelijk zijn van de klinker, maar als de klinker tijdens de uitzending "gevangen" is, heb je de neiging om je keel te sluiten / verkleinen. Het is noodzakelijk dat de keel onafhankelijk is van de articulatie (complex van spieren rond de keel) zodat het 'ik' resonant en rond naar buiten komt en toch zijn eigen fysionomie behoudt.
 • We moeten alle klinkers en alle woorden zeggen / uitdrukken; als het je lukt je keel onder de knie te krijgen, met andere woorden, je hebt altijd hetzelfde geluid, de geluidstrillingen worden op de schedel geprojecteerd en worden onafhankelijk van de articulatie.
  Rossini zei altijd dat "A" de koningin van de klinkers is. Frans heeft geen "A" die zo resonant is als onze andere talen niet hebben. Rossini zei dat de 'A'-klinker zelf muziek was als hij goed werd gespeeld.
 • Als je de 'ik' uitspreekt terwijl je aan de 'A' denkt, zul je merken dat de 'ik' breed en resonerend zal zijn, en als je aan de 'A' denkt, terwijl je de 'ik' uitspreekt, en houd de keel open.

Italiaanse versie full text

Lauri Volpi sul 'I'

 • E mi dica un po ', quegli "I" che sono tremendi come fa a farli uscire fuori così limpidi?
 • Bisogna pronunciare la “I” tenendo aperta la gola, se no istintivamente si chiude la gola, se invece Lei la “I” l'appoggia come si deve al punto di risonanza giusto cervicale allora il flusso d'aria, e il flusso sonoro, è indipendente dalla vocale, ma se la vocale s'impiglia nella emissione allora la vocale stringe la gola, bisogna che la gola sia indipendente dall'articolazione e allora viene la "I" sonora en rotonda, semper mantenendo la fisionomia della "I".
 • Tutte bisogna dirle le vocali, tutte le parole; se uno domina la gola, dal a dire che la colonna sonora è semper quella intatta, i raggi sonori en proiettano sulla cassa cranica e allora sono indipendenti dalla articolazione. De vocale "A", diceva Rossini, en de regina delle vocali. I francesi non hanno un '"A" sonora come la nostra, nessuna lingua; la vocale A italiana ben messa en di per se stessa una musica, diceva Rossini.
 • Infatti se Lei dice la "I" pensando alla "A" Lei vedrà che la "I" viene en sonora, bisogna pensare alla "A" nel dire la "I", perché la "A" tiene tutto il condotto aperto.

Briljante vocale oefening van een van de grootste operazangers Mario del Monaco, die je stem enorm zal verbeteren!

Advies over vrijheid bij het zingen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.