Het was een groot genoegen om op 27 oktober een online Zoom masterclass te verzorgen. Ik had het over vocale techniek met Redwood Youth-organisatie. In totaal waren er 40 deelnemers. Het lijkt erop dat online onderwijs erg efficiënt kan zijn! Verder was het een grote eer om mijn kennis met iedereen te delen. Alle expertise en ideeën die ik heb opgedaan tijdens jaren werk als zangcoach en zangdocent.

De onderwerpen die ik heb behandeld:


Allereerst werkte ik aan geluidsprojectie en legde ik het idee uit van een geavanceerde vrijgave van spierspanning
Ten tweede besloot ik het onderwerp 'gordel' te behandelen (begrijpen hoe het middenrif werkt, wanneer we zingen en methoden om het te beheersen)
Ten derde heb ik gesproken over het belang van articulatie / dictie
Ten slotte heb ik een reeks verschillende ademhalingsoefeningen laten zien en uitgelegd wat een vocale aanval is.

Ik kijk uit naar verdere samenwerking en meer online masterclasses in de toekomst!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.